| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |

» REFERENCIÁK

TV2 - Babavilág

Babakonyha - 2007. november 24.

A 4-6 hónapos picurkáknak tejpépet szoktak adni. De hogy jó-e a tejpép a babának, azt Nórának Barcza Zsuzsanna dietetikus árulta el. A tejpépek egyébként tehéntej alapú készítmények. De nem kell megijedni az elnevezéstől! A tehéntejet ugyanis olyan kémiai eljá-rásoknak vetik alá, amivel az össze-tételét megváltoztatják úgy, hogy a lehető legjobban hasonlítson az anya-tejhez. Erre azért van szükség, mert az anyatej és a tehéntej összetétele között alapvetően óriási különb-ségek vannak. A tehéntej például kb. két és félszer annyi fehérjét tartalmaz, mint az anyatej, ez pedig nagyon megterelné a baba szervezetét
.
A tejpépek módosított tejből, ún. babatejből készülnek. A probiotikus készítmények nagyon jók, mivel olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a bélbaktériumok számára nagyon hasznosak. Ezáltal erősítik a gyermek immunrendszerét. Így a kicsi olyan betegségeket is képes legyőzni, amiket más esetben elkapna.

A tejpép teljes értékű gabonát tartalmaz, rosttartalma is rendkívül magas. A rostoknak két fontos fajtája van: a vízben nem oldódó rostok a kisgyermek székletét lágyítják, megakadályozzák a szék-rekedést, a vízben oldódó rostok pedig elhúzódóvá teszik a cukrok felszívódását, így a gyermek nem éhezik meg. Azért is alaptalan az anyukák félelme, hogy csemetéjüknél gyors hízást eredményez a tejpép.

A tejpépek vasat, jódot, különböző vitaminokat, ásványi anya-gokat is tartalmaznak, valamint a gabona B vitamin tartalmát is megőrzik.

Videó

 » TOVÁBBI REFERENCIÁK

 Step4life Életmód Stúdió

  Algida

 


 Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége

 MACOSZ


 Neo FM

A Neo családi magazinja nem okoskodik, nem papol, nem nevel, csak segít vidáman kipattanni az ágyból minden .....Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5