| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Vegetáriánus receptek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Részeges sajtroppancs

Hozzávalók:

 - 50 dkg gouda vagy cheddar sajt
 - 7 dl félszáraz fehérbor
 - 2 tojás
 - 6 evõkanál liszt
 - só
 - olaj

 

 

 

 

Elkészítés:

A sajtot 1x1 cm-es, kisujjnyi hosszú hasábokra vágjuk (vonalzó, tolómérõ, szögmérõ szükséges), egy mély tálba máglyába rakjuk, annyi bort öntünk rá, amennyi ellepi, és szobahõmérsékleten 1 órát pácoljuk. A tojások sárgájából 6 evõkanál liszttel, csipetnyi sóval, 2 dl fehérborral közepesen sûrû tésztát keverünk. Ez lesz a bortészta. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
Sajtrudacskáinkat lecsepegtetjük, gyengéden megszárogatjuk, majd lisztbe forgatjuk (erre azért van szükség, hogy a boros tészta rátapadjon). Beleforgatjuk a masszába, majd bõ, forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5