| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Malacságok < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Sült karajszelet lecsóban párolt tojással

Hozzávalók 4 személyre:

 - 50 dkg burgonya
 - 30 dkg paradicsom
 - 1 fej vöröshagyma
 - 40 dkg paprika
 - 50 dkg csontozott sertéskaraj
 -10 dkg húsos szalonna
 - 5 evőkanál olaj
 - 10 dkg parasztkolbász (vagy krinolin)
 - 1 mokkáskanál fűszerpaprika
 - 4 tojás

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk, és megpároljuk, vagy kevés sós vízben megfőzzük. A paradicsomot megmossuk, héját eltávolítjuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fél karikákra daraboljuk. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, négy szeletre vágjuk, megsózzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Kevés olajon kipirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paprikát, átforgatjuk, és amikor összeesett, sózzuk.  Közben a kolbász héját lehúzzuk, húsát fél karikákra vágjuk, a paprikához keverjük, megszórjuk a fűszerpaprikával, és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és félretesszük.  
Egy nagyobb, bevonatos serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, a húsokat megsütjük benne, kivesszük, tányérra tesszük.  A serpenyőben visszaradt zsiradékra öntjük a lecsót. Kisebb merőkanállal négy kis fészket nyomunk bele, amibe beleütjük a tojásokat. Amikor megsültek, óvatosan a lecsóval együtt a húsra kiszedjük. Mellé tesszük a főtt burgonyát, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 768 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5