| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Desszertek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Bortésztába burkolt marcipános szilva

Hozzávalók 4 személyre:

 - 16 szem szilva
- 10 dkg fehér marcipán

A tésztához: 
 - 3 tojás
 - 4 dkg cukor
 - 1 tasak vaníliás cukor
 - 1 dl tokaji aszú
 - 6 dkg liszt
 - bõven olaj a sütéshez
 - 2 evõkanál fahéjas porcukor

 

Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. Minden mag helyére egy-egy marcipándarabkát teszünk, majd összeillesztjük a szilvákat. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sûrû lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Fahéjas cukorral megszórjuk, ízlés szerinti gyümölcsöntettel tálalhatjuk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag (öntet nélkül): 366 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5