| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Szárnyas finomságok < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Rizssaláta csirkehússal

Hozzávalók 4 személyre:

 - 2 tasakos barna rizs
 - 4 kisebb csirkemellfilé
 - 1 dl olívaolaj
 - 10 dkg kígyóuborka
 - 2 kaliforniai paprika
 - 1 csomag retek
 - 1 szál póréhagyma
 - 2 evőkanál fűszerecet
 - 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
 - 1/2 fej fejes saláta
 - 1/2 fej lollo rosso saláta

 

Elkészítés:

A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk.
A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével.  
Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.  
Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)

Munka: 15 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 adag: 636 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5