Rizssaláta csirkehússal
 Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tasakos barna rizs
- 4 kisebb csirkemellfilé
- 1 dl olívaolaj
- 10 dkg kígyóuborka
- 2 kaliforniai paprika
- 1 csomag retek
- 1 szál póréhagyma
- 2 evőkanál fűszerecet
- 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
- 1/2 fej fejes saláta
- 1/2 fej lollo rosso saláta
Elkészítés:
A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk.
A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével.
Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)
Munka: 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 636 kcal
|