| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Gluténmentes receptek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Töltött cukkinitekercsek

Hozzávalók 4 személyre:

 - 40 dkg cukkini
 - 2 fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 2 piros húsú paprika
 - 2 vastag húsú zöldpaprika
 - 2 ek. olaj
 - 1 mokkáskanál szárított kakukkfû
 - 1 mokkáskanál szárított rozmaring
 - 30 dkg szeletelt gépsonka
 - 15 dkg koktélparadicsom

 

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hûlni hagyjuk. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfûvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihûtjük. A sütõt 180 C-fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé fektetjük. Ráteszünk egy szelet sonkát, megrakjuk a zöldségkockákkal, és óvatosan feltekerjük, összetûzzük fogvájóval, és szép sorban a tepsibe tesszük. A sütõben (vagy grillezõben) kb. 15 percig sütjük. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, és a cukkinitekercsek tetejére rakjuk. Francia kenyérrel kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

1 adag kenyér nélkül: 170 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5