Fűszeres csirkeszárnyak
 Hozzávalók 4 személyre:
- 20 csirkeszárny
- 3 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál ételízesítõ
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evõkanál ketchup
- 2 evõkanál ecet
- 2 citrom leve
- 1 evõkanál cukor
- 2 evõkanál méz
- 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika
Elkészítés:
A grillt elõkészítjük. A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. A szárnyakat tálba tesszük, ráöntjük az olajat, és megszórjuk ételízesítõvel. Alaposan összekeverjük. A grillrácson, többször megforgatva 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a szószt: a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, összekeverjük a ketchup-pal, az ecettel, a citromlével, a cukorral, a mézzel, és sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A szósz egyharmadát ecset segítségével a szárnyakra kenjük, majd megismételjük, ha már fényesek a szárnyak. A húst tányérokra szedjük, salátával kínáljuk.
|