| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Gluténmentes receptek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Hawaii szelet

Hozzávalók:

 - 4 kisebb csirke-/ pulykamell
 - 4 szelet füstölt sonka
 - 4 szelet ananász
 - 10 dkg sajt
 - néhány szem meggy (befőtt)
 - 5 dkg vaj
 - 2 tk curry
 - 2 dl tejszín
 - 2 dl ananászlé só bors

 


Elkészítés:

  A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, félkészre sütjük serpenyőben. Ha kicsit kihűlt, tepsibe tesszük, ráfektetjük a sonkát, az ananászkarikákat, ezek közepébe egy-két szem meggyet szuszakolunk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Közben elkészítjük a szószt.
A vajat felolvasztjuk egy kisebb lábasban, rászórjuk a curryport, és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük az ananászlével, ez lehet a konzerv leve is. Amikor felforrt, hozzáöntjük a tejszínt, ezzel is egyszer beforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Klasszikusan hasábburgonyával tálaljuk.

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5