| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Gluténmentes receptek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Gluténmentes csokoládés szelet

Hozzávalók (6-8 személyre):
 - 12,5 dkg szójaliszt
- 11 dkg kukoricakeményítõ
 - 1 1/4 teáskanálnyi szódabikarbóna
 - 5 dkg kakaópor
 - 15 dkg olvasztott vaj
 - 1 evõkanálnyi ecet
 - 25 dkg cukrozatlan sûrített tej
 - 2 tojás
 - nagyobb banán, pürévé törve
 - 2 evõkanálnyi málnalekvár
 - 3 dl tejszín, habbá verve

 

Elkészítés:

Melegítsük elõ a sütõt mérsékelten melegre (160-180 Celsius-fokra). Kenjünk ki két 22 cm átmérõjû sütõformát, és béleljük ki sütõpapírral. Szórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a cukrot egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a vajat, az ecetet és a tejet. Verjük fel elektromos mixerrel alacsony fordulatszámon egy percig, ezután adjuk hozzá a tojást, a banánpürét és a málnalekvárt, majd közepes fordulatszámon verjük további két percig. Öntsük a keveréket az elõkészített sütõbe.
Süssük közepes lángon kb. 30 percig. Hagyjuk állni a tésztát a formában 5 percig, majd helyezzük egy sütõrácsra, hogy kihûljön. Az egyik lapot kenjünk meg tejszínhabbal, és borítsuk be a tészta másik felével.

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5