| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Malacságok < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Sertéskaraj padlizsánraguval

Hozzávalók 4 személyre:

 - 60 dkg sertéskaraj, csont nélkül
 - 40 dkg padlizsán
 - 4 szál újhagyma
 - 10 dkg színes paprika
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 4 evőkanál olívaolaj
 - 1 teáskanál szárított rozmaring
 - 2 evőkanál flekkenfűszer
 - 4 szelet kenyér
 - 4 dkg vaj

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A hagymát nagyobb darabokra, a paprikát karikákra vágjuk. Két gerezd fokhagymát összetörünk.
Pihentetés után serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a padlizsánt, és pár percen át pirítjuk. Amikor kis színe van már, rádobjuk a hagymát, a paprikát, az összetört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, majd az egészet összepirítjuk. Amikor kész, levesszük a tűzről.
A húst megszórjuk a fűszerkeverékkel és olajozott grillrácson ( vagy olajozott serpenyőben) megsütjük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd amikor szépen megpirultak, bedörzsöljük a fokhagymával, megkenjük vajjal, majd tányérra tesszük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és arra halmozzuk a ragut.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 550 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5