| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Szárnyas finomságok < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Pácolt csirkemell reszelt sajtban sütve

Hozzávalók 4 személyre:

 - 60 dkg csirkemellfilé
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 4 evőkanál olívaolaj
 - 1 evőkanál vágott petrezselyem
 - 1 evőkanál vágott snidling
 - 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
 - 1 tojás 15 dkg reszelt sajt

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk és szeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Összekeverjük az olajjal, a petrezselyemmel, a snidlinggel, a szerecsendióval, borssal fűszerezzük, és bekenjük vele a hússzeleteket. Letakarjuk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a tojást felverjük. A húst megsózzuk, az egyik oldalát megmártjuk felvert tojásban, majd a reszelt sajtban. A sajtot rányomkodjuk, és a nem sajtos felével rátesszük egy sütőpapíros lemezre. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és ha meleg, betesszük a húst. Szép pirosra sütjük, majd kivesszük, és tálalhatjuk.
Köretnek vágott mandulával elkevert rizst és gyümölcsragut vagy kompótot adhatunk.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: másnap

1 adag: 435 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5