| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Tepsiben sült ételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Brokkolis rakott burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

 - 60 dkg burgonya
 - 60 dkg brokkoli
 - 5 dkg vaj
 - 1 csipet õrölt szerecsendió
 - 4 tojás
 - 3 dl tejszín
 - 10 dkg mozzarella

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában sós vízben puhára fõzzük. A brokkolit rózsákra szedjük, és szintén sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük. A burgonyát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. Hõálló tálat kivajazunk a vaj felével. A tálba egy sor burgonyát fektetünk, majd brokkolit, és megint burgonyát, amíg elfogynak. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval. A sütõt 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat) elõmelegítjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ráöntjük a rakottra. Ráreszeljük a sajtot, apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat, és a sütõben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 600 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5