| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Saláták < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Bazsalikomos-almás spárgasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

 - 40 dkg spárga
 - 1 fej saláta
 - 4 szál bazsalikom
 - 2 alma
 - 4 kisebb paradicsom
 - 1 citrom leve és reszelt héja
 - 1 dl olívaolaj
 - 2 dkg tisztított, pirított tökmag

 

 

Elkészítés:

A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a levelekeket összetépkedjük. Az almát megmossuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, gerezdekre vágjuk.
A salátához lehet a spárgát nyersen fogyasztani, de ha valaki nem szereti így, forrázza le. Ehhez a spárgát forró sós, picit cukros, citromleves vízbe tesszük 3-4 percre, majd onnan kivéve jeges vízben lehűtjük.
A citrom levét, héját, a fele bazsalikomot összetörjük, vagy összeturmixoljuk az olajjal. Salátástálban összekeverjük a saláta- és a maradék bazsalikomleveleket, az almát, a paradicsomot a spárgával, tányérra rendezzük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és meglocsoljuk a citromos-bazsalikomos olajjal.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

1 adag: 290 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5