| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Halételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Rakott halfilé kapros-kapribogyós burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

- 60 dkg tengeri halfilé
 - 2 kis paradicsom
 - 2 fej vöröshagyma
 - 2 evõkanál vaj
 - 1 dl fehérbor
 - 1 teáskanál vágott bazsalikom
 - 2 evõkanál olaj

 
 
 

A kapribogyós burgonyához:

 - 50 dkg burgonya
 - 1 evõkanál vaj
 - 1 evõkanál vágott kapor
 - 1 teáskanál vágott kapribogyó
 - 2 dl tejszín

Elkészítés:

A halfiléket felszeleteljük, úgy, hogy 8 szeletet kapjunk, sózzuk, és 5-6 percig állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk, fél karikákra vágjuk. Felforrósítunk 1 evõkanál vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd a borral, a bazsalikommal, kevés vízzel és sóval megpároljuk.
A burgonyát megmossuk, héjában puhára fõzzük, leszûrjük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Felforrósítjuk az evõkanálnyi vajat, megfuttatjuk benne a kaprot, rátesszük a kapribogyót, majd ráöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk a burgonyával.
Az olajat és a maradék 1 evõkanál vajat felhevítjük, majd megsütjük rajta a halszeleteket és a felezett paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál tányérra tesszük a burgonyát, rá egy szelet halat, arra párolt hagymát, és ismét halat. Mellé szedjük a sült paradicsomot, és forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 713 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5