| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Szárnyas finomságok < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Sajtos pulykamell paprikás kelbimbóval

Hozzávalók 4 személyre:

 - 60 dkg pulykamell
 - 1 tojás
 - 1/2 dl tej
 - 2 dkg zsemlemorzsa
 - 15 dkg reszelt sajt
 - 2 dkg liszt
 - bõ olaj a sütéshez

 - 40 dkg kelbimbó
 - 10 dkg húsos szalonna
 - 10 dkg piros húsú paprika

Elkészítés:

A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, és kicsit kiveregetjük, majd félretesszük. A kelbimbót megtisztítjuk és megmossuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, húsát szintén kis kockákra daraboljuk. A kelbimbót forró sós vízben megfõzzük. Amikor megfõtt, kivesszük a vízbõl, lecsepegtetjük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a paprikákat, és félig megpuhítjuk. Ekkor rátesszük a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig összepároljuk.
A tojást a tejjel, pici sóval felverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a sajttal. A hússzeleteket kipanírozzuk, azaz lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a zsemlemorzsás sajtba forgatjuk. A sajtos morzsát jól rányomkodjuk a húsra.
A hússzeleteket forró, bõ olajban pirosra sütjük, papírszalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Tálalásnál a hús mellé tesszük a kelbimbót. Köretként adhatunk mellé még párolt rizst is.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

1 adag: 575 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5