| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Zsírszegény receptek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Töltött burgonya kapormártással

Hozzávalók (4 fõre):

 - 1 kg burgonya
 - 30 dkg darált csirkeme
 - 1 db korpás zsemle
 - 3 kis tojás
 - 2 kiskanál étolaj
 - petrezselyemzöld
 - 1 teáskanál liszt kapor
 - 2 dl tejföl (12%-os)


 

Elkészítés:

    Fõzzük meg a burgonyát héjában, majd kaparjuk ki a belsejét. A töltelékhez a darált húst, a vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemlét, a kivájt burgonyadarabokat, a tojást illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverjük. Megtöltjük a burgonyát, és alufóliával lefedve, 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük.
A mártáshoz egy lábosban pirítsuk meg a lisztet, a tûzrõl levéve hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott kaprot, majd vízzel felöntve addig fõzzük, amíg besûrûsödik. A tejfölt hozzámelegítve újra átforraljuk, majd a töltött burgonyára locsolva tálaljuk.


Energiatartalom: 504 kcal/ adag
Zsírtartalom: 12,3 g/ adag

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5