| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Rostdús ételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Töltött sütőtök

Hozzávalók (4 fõre):

 - 1 zsenge kanadai sütõtök (kb. 80 dkg)
 - 1 csapott kiskanál só
 - Fél kiskanál pirospaprika
 - 3 evõkanál apróra vágott metélõhagyma
 - 3 evõkanál tejszín vagy tejföl
 - 1 vastagabb szelet szikkadt barna- vagy rozskenyér
 - 4-5 dkg vaj * 2-3 dkg frissen reszelt parmezán

 


Elkészítés:

    A tököt megmossuk, keresztben kettévágjuk, magos belsejét kivájjuk. Húsát kissé megsózzuk, majd a két fél tököt üregével felfelé magas falú tepsibe fektetjük.
Annyi vizet öntünk alá, amennyi a feléig ér, alufóliával letakarjuk, majd a közepesnél nagyobb lánggal ( 200 C) kb. 40 perc alatt vajpuhára sütjük.
Lecsepegtetve vágódeszkára emeljük, és ha már kihûlt annyira, hogy lehet dolgozni vele, a belsejét kanállal úgy kaparjuk ki, hogy a héjon kb. 1 cm vastag hús maradjon.
A kivájt tököt a pirospaprikával, a metélõhagymával és a tejszínnel összekeverjük, enyhén megsózzuk, és a tökteknõkbe visszatöltjük.
A kenyeret – miután a héját levágtuk – durvára reszeljük, az olvasztott vajjal és a sajttal összekeverve a sütõtökre szórjuk. A sütõbe visszatolva kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.

Energiatartalom: 271 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5