Currys-tejszínes brokkoli főzelék
 Hozzávalók (4 fõre):
- 1 kg brokkoli
- 1 csokor petrezselyem
- 6-7 dkg vaj
- 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt
- 1 kiskanál ételízesítõ por
- 1 dl fõzõtejszín
- 1 dl 12%-os tejföl
- Só * 1 kiskanál citromlé
- Fél-fél kiskanál õrölt fehérbors és currypor
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit kisebb darabokra szedjük, szárát kb. 1 cm vastag karikákra, zsenge fiatal leveleit pedig metéltre vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk, és a brokkolilevéllel együtt lábasban , a felolvasztott vajon megfuttatjuk.
A lisztet rászórjuk, kissé megpirítjuk, majd a tûzrõl levéve hagyjuk kihûlni.
A brokkoliszárat annyi ételízesítõ porral ízesített vízzel, amennyi ellepi, megfõzzük. Ezután a brokkolirózsákat hozzáadjuk, és együtt puhára fõzzük.
Végül a tejszínnel és a tejföllel simára kevert rántással sûrítjük. Ha kell megsózzuk, a citromlével, a borssal meg a curryvel fûszerezzük.
Energiatartalom: 290 kcal
|