| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Rostdús ételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Currys-tejszínes brokkoli főzelék

Hozzávalók (4 fõre): 

 - 1 kg brokkoli
 - 1 csokor petrezselyem
 - 6-7 dkg vaj
 - 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt
 - 1 kiskanál ételízesítõ por
 - 1 dl fõzõtejszín
 - 1 dl 12%-os tejföl
 - Só * 1 kiskanál citromlé
 -  Fél-fél kiskanál õrölt fehérbors és currypor

 

Elkészítés:

    A brokkoli rózsáit kisebb darabokra szedjük, szárát kb. 1 cm vastag karikákra, zsenge fiatal leveleit pedig metéltre vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk, és a brokkolilevéllel együtt lábasban , a felolvasztott vajon megfuttatjuk.
A lisztet rászórjuk, kissé megpirítjuk, majd a tûzrõl levéve hagyjuk kihûlni.
A brokkoliszárat annyi ételízesítõ porral ízesített vízzel, amennyi ellepi, megfõzzük. Ezután a brokkolirózsákat hozzáadjuk, és együtt puhára fõzzük.
Végül a tejszínnel és a tejföllel simára kevert rántással sûrítjük. Ha kell megsózzuk, a citromlével, a borssal meg a curryvel fûszerezzük.

Energiatartalom: 290 kcal

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5