| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Rostdús ételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Aszalt szilvás rétes

Hozzávalók (4 fõre):

 - 50 dkg mag nélküli, puha aszalt szilva
 - 2 dl víz - 10-10 dkg darált dió és zabkorpa
 - 3 evõkanál méz
 - 1 mokkáskanál õrölt fahéj
 - fél mokkáskanál õrölt szegfűszeg
 - késhegynyi reszelt szerecsendió
 - 2 csomag 4 lapos réteslap
 - 3-4 evõkanál olaj
 - 2 evõkanál zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

A mag nélküli, puha aszalt szilvát ledaráljuk. A vizet felforraljuk, majd a darált diót és a zabkorpát belekeverjük, és a tűzrõl azonnal lehúzzuk. Megvárjuk, amíg kihűl, azután a szilvapürével összedolgozzuk, mézzel kedvünkre megédesítjük, és a fűszerekkel fűszerezzük. Egy konyharuhát megnedvesítünk, és 4 tésztalapot ráfektetünk úgy, hogy a közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával behintjük. A fele tölteléket a felénk esõ oldalára vastag csíkban ráhalmozzuk. Felgöngyöljük, kiolajozott tepsibe fektetjük, és a tetejét is lekenjük olajjal. A másik rúd rétest ugyanígy készítjük el, azután közepesen forró sütõben (kb. 180 ° C) 20-25 percig sütjük. A 2 rúdból kb. 16 szelet rétes vágható.

Energiatartalom: 206 kcal/ szelet

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5