| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» DIÉTÁS RECEPTEK » Cukormentes ételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Almafánk

Hozzávalók (8 darabhoz):

- 0,5 dl víz
-10 dkg margarin
- 15 dkg rétesliszt
- 3 db tojás
- 60 dkg alma
- 5 dkg diabetikus baracklekvár
- édesítőszer

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet a margarinnal, és miközben folyamatosan kevergetjük, beleszórjuk a lisztet. A tűzön hagyjuk, tovább keverjük, és amikor a tészta az edénytől elválik, a tűzről lehúzzuk, és langyosra hűtjük. Egyenként beledolgozzuk a 3 tojást, és simára dagasztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és 8 egyforma négyzetet vágunk ki belőle.
Amíg a tészta hűl, megtisztítjuk az almát, magházát kivesszük, és a lyukba baracklekvárt kanalazunk. A tésztából vágott négyzetekre 1-1 almakarikát helyezünk, és a tészta négy csücskét összefogva, belecsomagoljuk az almákat.
Kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük őket, és előmelegített sütőben, 5 percig, teljes lángon, majd takarékon pirosra sütjük.
Édesítőszerrel meghintve, melegen tálaljuk.

Energiatartalom: 217 kcal/ darab (20 g szénhidrát/ darab)

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5