Túrógombóc
 Hozzávalók (16 db):
- 50 dkg túró
- 3 db egész tojás
- 8 dkg búzadara
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál étolaj
- édesítőszer (Pl. Canderel)
- só
Elkészítés:
A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát, kevés édesítőszert és sót. Egy órán át pihentetjük a jól összedolgozott masszát, majd 16 db egyforma gombócot formázva belőle, közepes lángon, 10 perc alatt kifőzzük. A megpirított morzsába szedjük, és óvatosan összekeverjük.
Tálalás előtt meglocsolhatjuk kevés 12%-os tejföllel vagy cukormentes gyümölcsjoghurttal.
Energiatartalom: 91 kcal/ gombóc (8 g szénhidrát/ gombóc)
|