| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Levesek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Karalábés csirkeleves

Hozzávalók (4 fõre):

- 2 csirke farhát,
- 4 csirkeszárny  
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál õrölt fekete bors
- 2 nagyobb, de zsenge karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 4 dkg vaj
-1 púpozott evõkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkefar-hátat, szárnyakat megmossuk, a farhátakat 2-3 darabra vágjuk, fazékba tesszük, kb. 1,5 liter vízzel leöntjük. Nagy lángon felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, azután 30 percig kis lángon fõzzük.
Ezalatt az összes zöldséget megtisztítjuk, közepes kockákra vágjuk, a húshoz adjuk, együtt puhára fõzzük. Közben a vajból meg a lisztbõl petrezselyemmel fûszerezve világos rántást készítünk (a felolvasztott vajon fél percig pirítjuk a lisztet, de fontos, hogy ne kapjon színt). A levest ezzel sûrítjük, 2-3 percig forraljuk, és ha szükséges, utólag fûszerezzük.

Elkészítési idõ: 1 óra 20 perc

Energiatartalom: 325 kcal

 

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5