| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |
» RECEPTEK » Zöldséges ételek < VISSZA A RECEPTEKHEZ


Tepsis patisszon kapros kefirrel

Hozzávalók:

 - 50 dkg patisszon
 - 30 dkg finomliszt
 - 3 dl tej
 - 1 db tojás
 - 5 evõkanál zsemlemorzsa
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 zacskó sütõpor
 - 1 teáskanál só
 - 1 mokkáskanál törött bors
 - Tálaláshoz: 2 dl kefir, 1 csokor kapor, kevés só és csipet porcukor.

 

Elkészítés:

Közepes nagyságú tepsit egy evõkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelõ durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk.
Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütõport. Ebbe a fûszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütõbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából.
Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk.

 

Forrás: www.tutireceptek.hu

 


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5