| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |

» CIKKEK

A 10 legjobb kalóriafaló mozgástipp lustáknak

Semmi kedved csatakosra izzadni magad egy edzőteremben, de fogyni szeretnél? Összegyűjtöttük a legjobb mozgástippeket egy könnyű, de hatásos hétköznapi minitréninghez.

 

1. Lépcsőzz!

A lift és a mozgólépcső mostantól tabu! A rendszeres lépcsőzés serkenti a vérkeringést, javítja a kondíciót és szép vádlikat eredményez. A távtól függően egy óra aktív lépcsőzéssel kb. 300-400 kcal-t égethetsz el óránként.

2. Újítsd fel a lakásod! 

A festésnél, renoválásnál vagy csak egy egyszerű átrendezésnél csak úgy olvadnak a pluszkilók. Egy órás tartós festéssel és dekorálással kb. 300 kalóriától szabadulhatsz meg!

3. Tornázz az irodában!

1. rész: tedd mindkét alkarodat tenyérrel lefelé az íróasztalra és 30-50 másodpercen keresztül nyomd lefelé mindkét könyöködet. Rövid szünet után ismételd meg. Ez a gyakorlat hatékonyan erősíti a tricepsz izmait. 2. rész: Ülj egyenesen és szorítsd össze a fenekedet 30 másodpercen keresztül, majd lazítsd el az izmokat, és ismételd meg a mozdulatot. A gyakorlat feszesíti a fenekedet!

4. Utazz állva!

Ne ülj le a buszon vagy a metróban. Az álló testhelyzet javítja az egyensúlyérzéket és erősíti a lábizmokat. Mozgasd meg a farizmaidat: álló helyzetben feszítsd meg a popsidat, tartsd meg a mozdulatot 30 másodpercen keresztül majd engedd el. Amíg meg nem érkezel, ismételd meg párszor a gyakorlatot. Ne félj: senki sem fogja észre venni.

5. Takaríts tempósan - és gyakran!

Takaríts gyakrabban! Az ablakpucolás és a porszívózás csak úgy égetik a kalóriákat és hatásosan edzik a felkart. Egy órás intenzív takarítással kb. 150 kcal-t égethetsz el.

6. Hullahopp-karikázz!

Nincs kedved zsúfolt edzőterembe menni? A park sem csábít egy kis futásra? Vegyél egy hullahopp karikát, és mozgasd a csípőd a kedvenc zenédre vagy a tv előtt. A hullahopp karikázás karcsúsítja a derekad, feszesíti a has és a fenék izmait. Egy karika ára kb: 4000-5000 forint.

7. Erősítsd a vádlidat fogmosás közben!

Fogmosás közben emeld fel az egyik lábadat, hajlítsd be, és a talpadat helyezd a másik lábad belső részére, majd lazán lélegezz ki és be. Ebben a pozícióban emelkedj el a talajtól pár centire, tartsd meg a mozdulatot néhány másodpercig, majd lassan ereszkedj vissza. A gyakorlatot ismételd meg a másik lábadra is. Jót tesz az egyensúlyérzékednek és formálja a vádli izmait.

8. Kertészkedj!

Tökéletes program tavaszra: ültesd tele a teraszodat. Új virágok vásárlása, föld cipelése, átültetés - ezekkel a tevékenységekkel óránként kb.300 kalóriától szabadulhatsz meg!

9. Táncolj!

Itt anyár, egy kis változatosságra vágysz? Iratkozz be egy tánctanfolyamra. Minden tánciskolának van felnőtteknek szóló tanfolyama. Ha a táncolással tényleg karcsúsodni szeretnél, ne hagyd ki a salsát! Óránként kb. 400 kalóriától szabadulhatsz meg, miközben a mozdulatok alaposan megmozgatják minden porcikádat: edzik a comb, popsi, vádli, és a felsőtest izmait.

10. Vásárolj gyalogosan!

Ezúttal hagyd otthon az autót! Indulj gyalogosan a piacra, szupermarketbe. Egy órás intenzív járkálással kb. 200 kalóriát dolgozhatsz le. Mit tehetsz még? - Kerüld a zsíros, és finomított cukrobkban gazdag ételek fogyasztását! Helyettük fogyassz sok teljes kiőrlésű és rostokban gazdag élelmiszert (teljes kiőrlésű kenyeret, friss zöldségeket, gyümölcsöket). - Igyál eleget! Kortyolgass el naponta 1,5 - 2 liter szénsavmentes ásványvizet. Minden pohárba facsarj egy fél citromot - jót tesz az emésztésnek és segíti a méreganyagok távozását.

Forrás: www.wellnesscafe.hu

 » TOVÁBBI CIKKEK

 Gyakori hibák a futópadon

 Ha esik az eső, hideg van, vagy éppen hőség, az időjárás nem alkalmas a szabadtér.....


 Ideális testösszetétel-egészséges fogyás

 

 Elége


 Alapanyagcsere-anyagcsere, hogy is van ez?

 Alapanyagcsere, anyagcsere, sokszor halljuk ezeket a kifejez&eacu.....


 Természetes édesítőszerek az egészségedért!

 


 7 fitness étkezési tipp nőknek

Tudjuk, hogy a diéta önmagában nem elég a fogyáshoz, az igazi karcsús.....


 Mi micsoda a wellnessben?

Az elmúlt években itthon is sorra nyíltak a legváltozatosabb wellness-szolgáltatásokat kín&aa.....


 Gyermekkori cukorbetegség és tünetei

Míg a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség évről-évre nagyjából ugyanolyan sz&aa.....


 A legnagyobb fogyókúrás tévhitek

A fogyókúra alatt tabunak számítanak a.....


 A mindennapi testmozgás

 „A sport arra t.....


 Nyári étkezések-allergiás keresztreakciók

A legnagyobb kánikulában gyakran megesik, hogy a vízr.....


 Egyem? Ne egyem? - Orvosi vélemény a vegetáriánus táplálkozásról

      A vegetáriánus étrend.....Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5