| ÉTRENDEK | RECEPTEK | DIÉTÁS RECEPTEK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | CIKKEK | TÁPANYAG TÁBLÁZAT |

» CIKKEK

Mi micsoda a wellnessben?

Az elmúlt években itthon is sorra nyíltak a legváltozatosabb wellness-szolgáltatásokat kínáló szállodák és élményfürdők. A sokszor bizony idegen hangzású elnevezésekről jó néhányan azt sem tudjuk, mit is takarnak valójában.

A kényeztető attrakciók közötti eligazodást segítheti az alábbi összeálítás:

Infraszauna

A hagyományos szauna forró levegővel, bőrünk felszínén dolgozik, az infrakabin sugarai a mélyebb bőrrétegekbe hatolva fejtik ki jótékony hatásukat: csökkentik a stresszt és a fáradékonyságot, serkentik a méregtelenítést, segítenek megszabadulni a felesleges kilóktól, a narancsbőrtől.

Tepidárium

37-39 °C-os levegője közepes páratartalmú. A testhőmérsékletnél alig melegebb kabinban pihenve javul a végtagok vérellátása, az immunrendszer a keringés megerőltetése nélkül erősödik, a sugárzó hő a vegetatív idegrendszert is nyugtatja.

Hammam vagy törökfürdő

A több száz éves tradícióval rendelkező keleti fürdőkultúra elemeinek megfelelően száraz és nedves gőzkamrát, masszírozó- és pihenőhelyiséget foglal magában. A szaunához képest kevésbé megerőltető, 45-50 °C-os, magas páratartalmú hammamban vett gőzfürdőzést szappanhabos bedörzsölés, majd egy speciális masszázs követi, melyet kecskeszőr kesztyűvel végeznek. A kényeztetés végül egy langyos lemosással ér véget. A keringés, méregtelenítés fokozására, feszültségoldásra kiváló.

Hangmasszázs

A kezeléseket a különböző méretű, vízben elhelyezett tibeti tálak megkondításával vagy speciális hangágyak segítségével végzik. Az ősi indiai hagyományokon alapuló terápia a hangok által keltett rezgésekkel gyógyít: megszabadít a mélyen rögzült feszültségektől, erősít, megszünteti a test energiamezejében a zavarokat.

Shiatsu

Sajátos japán pontnyomó masszázs, melyet a test 361 meghatározott pontjára gyakorolt nyomással végeznek. Segítségével szervezetünk ellenálló képességét állítják helyre, helyes alkalmazásával sokféle betegséget, fájdalmat enyhítenek.

Kneipp-fürdő

Tulajdonképpen csak a lábunk mártózik meg a 10-15 °C-os, bokáig érő vízben. A kezelés kidolgozójának nevét viselő Kneipp-medence fenekén elhelyezett lapos, legömbölyített kavicsokon egy-két percet sétálva végtagunkat minden lépésnél kiemeljük a vízből. A hőmérséklet-különbség hatására javul a láb vérkeringése, fokozódik a méreganyagok kiválasztása, miközben a kövek kellemesen dögönyözik talpunk reflexzónáit. Néhány helyen a hideg-meleg vízben felváltva lépkedve érik el ezt a váltófürdő hatást.

Sókamra

A benne párologtatott sóoldattal és a vele átitatott sótéglákkal a természetes sóbarlangok, a tengeri levegő gyógyhatását biztosítják mesterséges módon. A speciális, szennyező anyagoktól mentes mikroklímában jól gyógyíthatók a gyulladásos és hurutos betegségek, enyhülnek a krónikus légzőszervi panaszok. Megfelelő időtartamú kúrával hosszabb időre tünetmentessé tehetők az asztmás betegek. Ingadozó magas vérnyomásban, bizonyos szív-, légzés- és veseelégtelenségben szenvedőknek azonban az ilyen kezelés nem ajánlott.

Forrás: www.eletmod.hu

 » TOVÁBBI CIKKEK

 Gyakori hibák a futópadon

 Ha esik az eső, hideg van, vagy éppen hőség, az időjárás nem alkalmas a szabadtér.....


 Ideális testösszetétel-egészséges fogyás

 

 Elége


 Alapanyagcsere-anyagcsere, hogy is van ez?

 Alapanyagcsere, anyagcsere, sokszor halljuk ezeket a kifejez&eacu.....


 Természetes édesítőszerek az egészségedért!

 


 A 10 legjobb kalóriafaló mozgástipp lustáknak

Semmi kedved csatakosra izzadni magad egy edzőteremben, de fogyni szeretnél? Összegyűjtöttük a legjobb mozg&a.....


 7 fitness étkezési tipp nőknek

Tudjuk, hogy a diéta önmagában nem elég a fogyáshoz, az igazi karcsús.....


 Gyermekkori cukorbetegség és tünetei

Míg a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség évről-évre nagyjából ugyanolyan sz&aa.....


 A legnagyobb fogyókúrás tévhitek

A fogyókúra alatt tabunak számítanak a.....


 A mindennapi testmozgás

 „A sport arra t.....


 Nyári étkezések-allergiás keresztreakciók

A legnagyobb kánikulában gyakran megesik, hogy a vízr.....


 Egyem? Ne egyem? - Orvosi vélemény a vegetáriánus táplálkozásról

      A vegetáriánus étrend.....Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/digieinf/public_html/egeszsegdietahu/login_rendszer.php on line 5